Sexualitatea la vârstnici

0
809
Sexualitatea la vârstnici

Chiar dacă în cea de-a treia vârstă, experiența de schimbări fizice și psihologice care afectează sexualitatea, acest lucru nu înseamnă că acesta este sfârșitul vieții tale sexuale.

Ejaculare întârziată, ce este?

Ejaculare întârziată, ce este?Există încă multe mituri despre sexualitatea; una dintre cele mai răspândite susține că acest lucru este încheiat de persoanele în vârstă. În realitate, exact opusul se întâmplă. În acest articol vom vorbi despre sexualitate în vârsta a treia.

Există femei care susțin că viața lor sexuală a ajuns la maximum de dezvoltare, după sfârșitul faza de reproducere. Mulți oameni cred, de asemenea, că, după vârsta de 50 de ani nu va avea mai multe oportunități de a trăi sexualitatea lor, dar în realitate se poate întâmpla exact contrariul.

Termenul de “sexualitate” pot fi destul de largi și de a îmbrățișa un număr mare de aspecte ale vieții unei persoane. Dr Herrera, șeful departamentului de Geriatrie în Chile, a subliniat conceptul de sănătate sexuală, ceea ce ar corespunde la:

“Expresia mentală emoțiile si devotamentul de care este nevoie de o cantitate mai mare și calitatea comunicării între parteneri într-o relație de încredere, de dragoste, de partajare, și de plăcere, cu sau fără raport sexual.” Cu alte cuvinte, viața sexuală nu este limitată la contactul sexual, dar, de asemenea, include alte expresii de afecțiune ajuta să se unească și în continuare pereche.

Modificări în sexualitatea în timpul vârsta a treia

Modificări în sexualitatea în timpul vârsta a treiaE normal, deoarece corpul se schimbă, de asemenea, organele sexuale au unele modificări. În cazul bărbaților modificările sunt următoarele: Erectii mai obiectiv. O scădere mai rapidă a erecției după ejaculare. Orgasm scurtă durată. O perioadă refractară de durată mai mare după ejaculare.

În mod inevitabil, în cea de-a treia vârstă, există modificări care afectează sexualitatea atât bărbatul cât și femeia. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că acesta este sfârșitul vieții tale sexuale. La femei, modificările pot consta în: Declin de hormoni care provoacă plăcere sexuală. Scăderea lubrifierii vaginale. Orgasm de scurtă durată. Număr mai mic de contractii orgasmice. Minore intumescenza a clitorisului.

În om sunt următoarele: În faza de excitare, omul are nevoie de mai mult timp pentru a realiza o erectie care, la rândul său, poate avea o rigiditate mai mică decât cea din anii tinereții. Faza de platou are o durată mai scurtă, din momentul în care mușchiul cremaster își pierde forța. Faza de orgasm este de durată mai scurtă; în plus, lichidul seminal are un volum mai mic. Volumul penico este redus mai rapid în faza de rezoluție, în timp ce prelungește perioada refractară.

Modificările de sexualitate în timpul vârsta a treia în femeie: Chiar și în cazul femeii sunt păstrate aceleași etape, dar intensitatea lor nu mai este aceeași. În timpul etapei de excitare, lubrifiere scade. În faza de platou la altitudine a uterului este redus. În timpul etapei de orgasm sunt contractii, dar în cantități mai mici și cu o intensitate mai mică. În plus, ele pot fi dureroase. Rezoluția de fază este mai mare comparativ cu femeile tinere, și capacitatea de a avea orgasme multiple este redus. Vă sugerăm să citiți, de asemenea: Orgasmul feminin: cum să-l atingă mai ușor

Tratamentul și prevenirea

Tratamentul și prevenireaRaportate factori nu reprezintă neapărat sfârșitul vieții sexuale la vârsta a treia. Deși studiile arată că, odată cu vârsta are loc o scădere a frecvenței activității sexuale, este la fel de adevărat că întreținerea acestuia depinde în bună sănătate fizică și mentală a persoanei.

În multe cazuri, puteți adăuga câteva boli cronice sau consumul de anumite medicamente care afectează comportamentul sexual al persoanei; acestea ar putea modifica sistemul hormonal.

În prezent, există multe tratamente care pot ajuta la îmbunătățirea vieții sexuale în timpul vârsta a treia. Aceste tratamente ar trebui să fie completată de practica obiceiuri sanatoase.

Din fericire, mai multe tratamente sunt disponibile. În zilele noastre, puteți utiliza terapie sexuală pentru seniori, utilizarea de testosteron, medicamente administrate prin injectare sau pe cale orală pentru pompe de vid la pornire, tratamente chirurgicale și alte tipuri de soluții.

Contrar a ceea ce a fost găsit de către mulți oameni, profesorul Caridad Llanes Betancourt subliniază faptul că disfuncția sexuală la persoanele în vârstă sunt cauzate de ignoranță, sentimente de eșec și așteptări false.

Același doctor citează, de asemenea, factori menționați de Masters și Johnson ca ai nevoie pentru a vă bucura de o viață sexuală plină, chiar și în timpul vârsta a treia: să Fie în stare bună de sănătate. Spori sexualitatea. Pentru a avea un partener.

Nu numai că puteți bucura de o viață sexuală plină, chiar și în timpul de vârsta a treia, dar pentru a distruge mitul conform căruia persoanele în vârstă nu au relații mai intime. Acesta din urmă, în fapt, nu poate fi redusă doar la actul de copulație și se termină numai cu moartea.