Ingredientele necesare:

  • 10 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • o telina
  • 3 catei de usturoi
  • un varf lingurita de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite zahar
  • 100 g unt
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Sos de rosii:

  1. Curata si spala legumele, dupa care da-le prin razatoare (in afara de rosii ) si caleste-le in unt timp de 10 minute.
  2. Cand sunt gata pune rosiile decojite si taiate marunt, cimbru, foi de dafin si lasa sa fiarba 30-40 minute.
  3. Dupa fierbere, strecoara sosul de rosii, pune zahar, sare si piper dupa gust si mai lasa-l sa fiarba 2-3 clocote.
  4. Acest sos de rosii se poate servi cu peste, legume, carne de pasare, etc.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Sos de rosii, 4.0 din 5 | 1 vot