Ingredientele necesare:

  • 4 vinete potrivite
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Cum se prepara Salata de vinete:

Salata de vinete este cea mai apreciata salata din categoria de salate iar reusita ei consta in mod deosebit in gradul de coacere a vinetelor.

  1. Alege vinetele cu coaja luciosa, nu foarte mari.
  2. Spala vinetele, sterge-le si aseaza-le pe plita, gratar sau pe flacara de la aragaz, la foc iute, intorcandu-le pe toate partile pana se coc.
  3. Cand s-au inmuiat si coaja s-a inegrit, vinetele sunt coapte.
  4. Curata-le de coaja cu putina apa rece, dupa care pune-le la scurs 30-40 minute, pe un fund de lemn asezat in plan inclinat.
  5. Dupa ce s-au scurs, bate-le cu un tocator de lemn sau cu lingura de lemn.
  6. Pune vinetele tocate intr-un castron, adauga sare si ulei treptat, mestecand bine.
  7. La final, adauga ceapa tocata marut si incorporeaz-o bine in salata de vinete.
  8. Cand totul este gata, aseaza salata de vinete pe un platou si garniseste-o cu felii de rosii si cubulete de branza telemea.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Salata de vinete, 4.0 din 5 | 1 vot