Ingredientele necesare:

  • 1 kg muschi de vita sau pulpa
  • o ceapa
  • 200-300 ml vin rosu
  • 60 g unt
  • o legatura patrunjel
  • o lingurita rasa cimbru
  • sare, piper dupa gust

Cum se prepara Friptura de vita la tava:

  1. Taie muschiul de vita felii si condimenteaza-l cu piper si cimbru.
  2. Pune feliile intr-o tava si adauga ceapa taiata solzisori, untul, putina sare si o cana de apa.
  3.  Baga tava la cuptorul incins la foc potrivit timp de 2-3 ore.
  4. Cand scade apa mai adauga cate putina din cand in cand si stropeste carnea cu zeama din tava, ca sa nu se arda.
  5. Cand carnea este aproape gata, se adauga vinul si se mai lasa 15-20 de minute la cuptor.
  6. La final presara peste friptura de vita patrunjel tocat marunt si astfel friptura de vita la tava este gata de servit.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Friptura de vita la tava, 3.0 din 5 | 2 voturi