Ingredientele necesare:

  • 1 kg carne vita (pulpa)
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 200-300 g orez
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper

Cum se prepara Carne de vita cu orez:

Pentru a prepara carne de vita cu orez, urmeaza cu atentie pasii urmatori:

  1. Spala carnea de vita si tai-o cubulete dupa care pune-o sa fiarba, 60 minute in apa clocotita cu un varf de sare si spumeaz-o bine in timp ce fierbe.
  2. Spala bine legumele si taie-le marunt.
  3. Intr-o cratita pune uleiul de masline, adauga legumele si putina apa sa sa inabuse sub capac, pana scade apa.
  4. Dupa ce a scazut apa, pune carnea de vita fiarta peste legume si adauga zeama in care a fiert carnea, cat sa acopere carnea.
  5. Pune sare si piper dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic 30-40 minute.
  6. Cand carnea este aproape fiarta, pune orezul spalat bine, zeama de carne cat sa acopere orezul (sau chiar mai multa un pic) si baga la cuptor cca 20-30 minute.
  7. Cand este gata, presara patrunjel tocat marunt.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Carne de vita cu orez, 5.0 din 5 | 1 vot