Ingredientele necesare:

  • un pahar faina (cca. 125 gr)
  • 1/2 kg dovlecei
  • 3 morcovi
  • 150 gr cascaval ras
  • 5 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa  micuță
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • o lingurița marar verde tocat
  • sare si piper dupa gust
  • pesmet sau faina pentru uns tava

Cum se prepara Placinta vegetala:

Placinta vegetala este o placinta fara zahar, preparata din dovlecei si morcovi, foarte potrivita pentru vegetarieni sau pentru cei care vor sa experimenteze un preparat culinar delicios si neobisnuit. Este o placinta delicioasa care se prepara extrem de simplu si rapid. Numele de placinta este oarecum impropriu, avand in vedere ca te asteptai poate, la un preparat cu zahar, dar nu vei fi nicidecum dezamagit(a) de gustul sau delicios.

  1. Ia un castron si ouale cu uleiul si faina(amestecata in prealabil cu praful de copt). Faina o adaugi treptat, in ploaie, folosind o sita de bucatarie.  Amesteca bine pana ce faina se incorporeaza complet.
  2. Curata morcovii, dovleceii si ceapa si da-le prin razatoare apoi adauga-le in compozitia din castron. Tot acum adauga cascavalul ras si mararul, adauga sare si piper dupa gust apoi amesteca bine intreaga compozitie pana obtii un un aluat omogen.
  3.  Unge cu unt un , tapeteaza-l bine cu pesmet, apoi toarna aluatul obtinut in acest vas.
  4. Placinta trebuie coapta timp de 30-40 minute, la cuptorul preincins la 180°C, iar vasul trebuie introdus la penultima treapta de sus a cuptorului. Cand se rumeneste frumos ca in poza, placinta vegetala este gata.

Retete CulinareDupa ce ai dat dovleceii prin razatoare, mai lasa-i 5 minute in repaus apoi stoarce-i bine pentru a elimina sucul lor vegetal.

Poti folosi si un tel de bucatarie in forma de para.
Daca nu vrei sa folosesti un vas termorezistent ci o tava obisnuita, unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina(in loc de pesmet) si pune o hartie de copt pe fundul tavii.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Placinta vegetala, 5.0 din 5 | 2 voturi