Ingredientele necesare:

  • o conopida mare
  • 125 gr unt
  • cca. 100 gr parmezan
  • 150 gr pesmet
  • sare dupa gust
  • Ingrediente Sos Bechamel :
  • 50 gr unt
  • 3 linguri (cu varf) de faina
  • 500 ml lapte
  • piper proaspat macinat
  • o lingurita rasa nucsoara macinata
  • sare dupa gust

Cum se prepara Conopida gratinata cu sos:

Conopida gratinata cu sos bechamel este un preparat culinar consistent si savuros, avand in vedere combinatia de conopida cu parmezan si pesmet la cuptor si sos bechamel. Prepararea acestei retete este destula de rapida, nu necesita o experienta vasta in bucatarie, mai ales daca respecti cu atentie indicatiile de mai jos:

Prepararea sosului bechamel

  1. La prepararea sosului pentru conopida, am folosit reteta noastra de sos bechamel, cu mici modificari ale cantitatilor(vezi ingredientele de mai sus), corespunzatoare acestei retete de conopida gratinata.
  2. Mai intai, topeste untul intr-un vas, la foc mic, apoi adauga faina treptat amestecand continuu folosind un tel.
  3. Dupa ce ai pus toata faina, mai lasa pe foc 3-4 minute apoi adauga laptele treptat, sarea, piperul si nucsoara, amestecand continuu.
  4. Mai lasa pe foc cca. 10 minute, pana cand compozitia capata o consistenta ceva mai groasa apoi ia vasul de pe foc si lasa sosul la racit(nu trebuie sa fie complet rece).

Prepararea conopidei gratinate

  1. Mai intai indeparteaza frunzele conopidei, desfa-o in buchetele mici si spala bine aceste buchetele sub jet de apa.
  2. Pune buchetelele de conopida la fiert intr-o oala cu apa in care ai adaugat o lingura de sare si lasa la fiert timp de cca. 15 minute.
  3. Dupa ce s-a fiert conopida, scoate-o din oala si las-o sa se scurga/raceasca, intr-o sita de bucatarie.
  4. Tapeteaza o tava cu unt si pesmet si aseaza uniform in tava, buchetelele de conopida.
  5. Peste conopida toarna uniform sosul bechamel caldut, apoi presara desupra si untul taiat cubulete mici.
  6. Baga tava cu conopida la cuptorul preincins la 180° C si lasa la copt timp de cca. 30 minute, pana cand aceasta se rumeneste frumos, ca in poza.
Poti folosi si cascaval ras.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Conopida gratinata cu sos, 4.7 din 5 | 3 voturi