Ingredientele necesare:

  • 1 kg pulpe pui
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 gr masline negre
  • ulei de masline pentru prajit
  • 1 ardei gras verde
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 5 rosii
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 200 ml vin alb
  • sare dupa gust
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • malai pentru mamaliguta(optional)

Cum se prepara Pui cu masline si mamaliguta:

Reteta de pui cu masline si mamaliguta pe care ti-am pregatit-o astazi, se prepara usor si este foarte delicioasa si satioasa, mai ales daca o servesti cu mamaliguta. Pentru ca nu exista foarte multe retete culinare de pui cu masline si mamaliguta, ne-am gandit sa-ti facem o surpriza culinara placuta, dezvaluindu-ti aceasta reteta deosebita. Nu vom descrie aici si prepararea mamaligutei, presupunand ca deja cunosti reteta 🙂

  1. Mai intai spala bine legumele, curata-le apoi taie-le in bucati potrivite, nu foarte mici.
  2. Pune intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline, incinge uleiul la foc mic apoi adauga taiate in tigaie si caleste-le cca. 3 minute.
  3. Amesteca sucul de rosii cu apa si adauga acest mix in tigaie peste legume, apoi adauga o lingurita de piper boabe si foile de dafin.
  4. Pune un capac peste tigaie si lasa la fiert la foc potrivit cca 20 minute.
  5. Adauga vinul si mai lasa pe foc cca. 5 minute.
  6. Intr-o alta tigaie, pune pulpele de pui la prajit pe ambele parti, in 3-4 linguri  de ulei de masline incins si lasa-le sa se prajeasca pana cand capata o culoare aurie. Nu trebuie sa le prajesti foarte bine.
  7. Dupa ce au trecut cele 20 de minute si sosul s-a fiert, scoti foile de dafin si pasezi intreaga compozitie folosind un blender sau o sita de bucatarie.
  8. Toarna intreaga compozitie peste pulpele din tigaie.
  9. Mai pune in tigaie maslinele bine spalate, potriveste de sare si pune sa fiarba la foc mic sub capac, inca 15-20 minute.  Aceasta mancare se serveste cu mamaliguta sau piure de cartofi, in functie de preferinte.

Retete CulinareDaca maslinele sunt sarate, atunci cand adaugi sare dupa gust, tine cont de faptul ca maslinele isi mai lasa sarea in mancare. Ca sa nu gresesti, cel mai bine este sa folosesti masline nesarate sau foarte putin sarate.

ardeii, ceapa, rosiile, morcovul si usturoiul

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Pui cu masline si mamaliguta, 5.0 din 5 | 1 vot