Ingredientele necesare:

  • 1 pui
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • o ceapa
  • 2 linguri bulion
  • un pahar apa
  • 250 g ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • sare piper dupa gust
  • o legatura de patrunjel
  • crutoane de paine

Cum se prepara Pui cu ciuperci:

  1. Taie puiul bucati, presara sare si da-l prin faina.
  2. Pune puiul in tigaie la foc mic cu 25 de g unt, 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt, pana se rumeneasc toate ingredientele.
  3. Dupa ce s-au rumenit usor, pune bulionul, o cana de apa si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de cca. 30 minute.
  4. Spala ciupercile, taie-le rondele si rumeneste-le in 25 g unt, adauga vinul, mai lasa-le 15-20 minute pe foc apoi pune-le peste compozitia preparata mai sus.
  5. Adauga sare si piper dupa gust apoi presara patrunjelul proaspat, tocat marunt. Acest pui cu ciuperci poate fi servit si cu crutoane de paine.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Pui cu ciuperci , 5.0 din 5 | 1 vot