Ingredientele necesare:

  • o conopida
  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • o capatana usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 200-300 ml suc de rosii
  • sare si piper

Cum se prepara Conopida cu pui:

  1. Curata conopida si rupe-o in buchetele dupa care, spal-o sub jet de apa rece.
  2. Pune-o la fiert in apa cu sare timp de 5 minute, cat sa clocoteasca apa.
  3. Scoate conopida si las-o la scurs.
  4. Spala pieptul, taie-l cubulete si caleste-l cu ceapa taiata marunt cca 10 minute in ulei incins.
  5. Dupa ce s-a calit ceapa cu pieptul, adauga conopida, sarea, piperul dupa gust si apa cat sa le acopere.
  6. Lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 30-40 minute, pana mai scade zeama.
  7. Cand este aproape gata pune sucul de rosii si mai lasa 5 minute pe foc.
  8. La final pune usturoiul tocat si presara patrunjel tocat marunt.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...