Ingredientele necesare:

  • 1 kg dovleac
  • 700 g faina
  • 500 g zahar
  • o cana de apa
  • o cana de ulei
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri zahar farin
  • scortisoara si razatura de lamaie

Cum se prepara Placinta cu dovleac:

Destul cu mancarea de post, e timpul sa ne gandim si la un desert, adica la o placinta cu dovleac. Asta așa, de răsfăț :)

  1. Curata dovleacul si da-l prin razatoarea mare.
  2. Pune dovleacul intr-o cratita pe foc cu 250 g zahar, timp de cca. 15-20 minute apoi pune razatura de lamaie, scortisoara si amesteca.
  3. Pentru aluat amesteca uleiul, 250 g de zahar si apa pana se topeste zaharul.
  4. Adauga faina treptat, amestecata cu praful de copt, pana obtii un aluat elastic.
  5. Imparte aluatul in doua parti si lasa-l sa se odihneasca.
  6. Din prima bucata de aluat fa o foaie subtire si aseaz-o in tava, peste care pune compozitia de dovleac.
  7. Deasupra copozitiei pune ce-a de-a doua foaie de aluat.
  8. Pune placinta la cuptor la foc potrivit, timp de 45-50 minute.
  9. Pudreaz-o la sfarsit cu zahar farin si tai-o cand se racaete.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Placinta cu dovleac, 4.5 din 5 | 2 voturi