Ingredientele necesare:

  • 500 g fasole uscata
  • 5 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 300-400 ml ulei
  • 2-3 linguri bulion
  • sare dupa gust

Cum se prepara Fasole batuta:

O reteta de post destul de simpla cu ajutorul careia poti prepara cea mai gustoasa fasole batuta.

  1. Fierbe fasolea cca 2 ore pana crapa bobul.
  2. Dupa ce s-a fiert, scurge fasolea de zeama (pastreaza zeama) si da-o prin masina de tocat sau mixeaz-o intr-un blender cu 200 ml ulei.
  3. Separat taie ceapa solzisori si rumeneste-o, dupa care pune bulionul peste ea si amesteca bine.
  4. Pune in fasole  2 linguri din ceapa cu bulion, pentru a se colora frumos.
  5. Piseaza usturoiul si adauga-l in fasole apoi pune sarea si zeama de la fasolea care a fiert, pentru a nu fi foarte groasa.
  6. La sfarsit pune fasolea batuta pe un platou si orneaz-o pe deasupra cu ceapa prajita in bulion.
  7. Serveste fasolea rece, cu muraturi.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Fasole batuta, 5.0 din 5 | 1 vot