Ingredientele necesare:

  • 3 verze murate
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 4-5 bucati coasta sau sunca afumata
  • 125 g orez
  • 4 cepe
  • un varf de piper
  • un varf cimbru
  • un varf de sare
  • 5-6 foi de dafin
  • 3-4 linnguri bulion

Cum se prepara Sarmale:

  1. Pune carnea tocata intr-un castron si amestec-o cu ceapa taiata marunt, orez, piper, cimbru si sare, apoi amesteca bine compozitia.
  2. Spala bine cu apa rece varza murata si las-o sa se scurga.
  3. Ia compozitie din castron cu o lingura si aseaza pe foaia de varza dupa care ruleaza si astupa cu degetul cele doua capete.
  4. Aseaza sarmalele intr-o oala, una peste alta urmand un cerc.
  5. In mijloc pune varza tocata marunt si printre ea  adauga coasta sau sunca afumata.
  6. La urma pune si foile de dafin si deasupra pune bulionul dizolvat in apa rece.
  7. Umple cratita cu apa cat sa acopere sarmalele si bagale pentru 3 ore la cuptorul incins. Le poti servi cu smantana si mamaliguta.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Sarmale, 5.0 din 5 | 1 vot