Ingredientele necesare:

  • 8 felii muschi de porc
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar smantana
  • o ceapa  mare
  • 3-4 linguri pasta  de rosii
  • 80 g unt
  • 1 pahar supa de carne
  • 20 g faina
  • sare piper

Cum se prepara Porc cu sos de smantana:

Iti propunem o reteta clasica de muschi de porc cu sos de smantana!

  1. Intr-un litru de apa fiarta cu un varf de sare, fierbe bucatile de muschi timp de 30 minute.
  2. Scoate-le pe o farfurie si scurgele de apa apoi codimenteaza-le cu sare si piper.
  3. Pune-le in tigaie sa se rumenesca pe ambele parti.
  4. Din 30 g unt si o lingura de faina puse intr-o cratita, fa un sos alb si stinge cu supa de la carne mestecand pana se ingroasa.
  5. Pune o ceapa taiata solzisori, pasta de rosii, vinul si lasa sa fiarba la foc mic 20 minute.
  6. Pune apoi smantana si dupa 3-4 minute restul de unt.
  7. Aseaza feliile de muschi pe o farfurie si toarna deasupra lor sosul fierbinte.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Porc cu sos de smantana, 5.0 din 5 | 1 vot