Ingredientele necesare:

  • 1 kg muschi de porc
  • 2  cepe
  • 2 linguri unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • o lingurita faina
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Ostropel de porc:

  1. Muschiul de porc, il speli, il tai felii sau cubulete si il lasi sa se fragezeasca pana a doua zi, intr-un litru de vin.
  2. Dupa ce s-a fragezit il scoti si il pui sa se rumenesca in unt incins amestecat cu ulei.
  3. Presari faina, ceapa taiata solzisori, foi de dafin, sare si piper dupa gust si vinul in care a stat muschiul peste noapte,  indoit cu putina apa.
  4. Acoperi cu capacul si lasi sa se inabuse la foc potrivit timp de 30-40 minute.
  5. Cand este gata pune usturoiul tocat marunt si stinge focul. Pofta mare la ostropel de porc!

Daca vrei aventuri, incearca sa servesti ostropelul adaugand in farfurie o lingura de smantana si/sau cateva masline negre.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Ostropel de porc, 5.0 din 5 | 2 voturi