Ingredientele necesare:

  • 4 fileuri de porc de cca. 200 gr fiecare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura cu unt
  • Pentru sosul de mustar:
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 lingura de
  • 1-2 linguri de smantana lichida
  • 100 ml de vin alb sec
  • 1 lingurita zeama de lamaie (optional)
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura ulei de masline

Cum se prepara File de porc cu sos de mustar:

Pentru astazi, ne-am propus sa te surprindem cu o reteta foarte simpla de file de porc cu sos de mustar, un muschi de porc delicios si fraged care poate fi servit cu brocoli fierti sau o garnitura de cartofi natur. Hai sa urmarim cum se prepara muschiul de porc cu sos de mustar:

  1. Mai intai incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, apoi adauga un cubulet de unt.
  2. Dupa ce s-a topit si untul, pune feliile de muschi de porc la prajit, pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
  3. Dupa ce s-au prajit, scoate-le si lasa-le acoperite intr-o caserola.
  • Prepararea sosului de mustar:
  1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline incins.
  2. Dupa ce s-a calit ceapa, adauga vinul si lasa tigaia pe foc pana cand vinul se evapora aproape in totalitate.
  3. Adauga smantana, amesteca bine cu ceapa calita apoi adauga zeama de lamaie si cele doua linguri de mustar, Dijon si Frantuzesc. Consistenta sosului o poti stabili cu ajutorul smantanii.
  4. Mai lasi cateva minute pe foc amestecand din cand in cand, apoi torni sosul de mustar peste bucatile de muschi de porc, pe care intre timp, le-ai asezat pe farfurii. Asta e tot!
Chiar asa se numeste. Noi am folosit Mustar Frantuzesc cu boabe de la Kamis

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
File de porc cu sos de mustar, 3.7 din 5 | 3 voturi