Ingredientele necesare:

  • Blat pizza:
  • 500 g faina
  • 250 apa calda
  • 50 g drojdie
  • 1 lingura margarina
  • un varf de sare
  • Toping pizza:
  • o ceapa
  • o telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 400 g pasta rosii
  • 5-6 ciuperci
  • 100 g masline
  • cimbru, sare, piper dupa gust
  • 3-4 linguri ulei masline

Cum se prepara Pizza vegetariana:

Blat pizza vegetariana:

  1. Amesteca faina cu drojdia dupa care adauga apa calduta, o lingura de margarina si un varf de sare.
  2. Amesteca toate ingredientele pana realizezi un aluat pe care il lasi sa creasca cca. 30 minute, in tava unsa si tapetata cu putina faina.

Toping pizza:

  1. Spala bine legumele(ceapa, telina, morcovul si ardeiul rosu), curata-le si da-le prin razatoarea mare apoi caleste-le in ulei de masline pana devin aurii.
  2. Dupa ce s-au calit legumele, pune cimbru, piper, sare, pasta de rosii, amesteca bine si lasa compozitia sa se raceasca.
  3. Dupa ce sa racit compozitia, intinde-o peste aluatul crescut apoi presara deasupra ardeiul verde, maslinele si ciupercile, toate taiate rondele.
  4. Mai lasa la cuptor timp de 30 de minute.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Pizza vegetariana, 5.0 din 5 | 1 vot