Ingredientele necesare:

  • Sos de rosii:
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 2 catei usturoi
  • o legatura mica de patrunjel
  • 100 g suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • Toping Pizza
  • 250 g  pulpe de rosii
  • 100 g masline
  • 200 g ciuperci
  • 100 g sunca presata
  • 100 g anghinare in ulei de masline
  • 150 g Mozzarella
  • 50 ml ulei de masline extravirgin

Cum se prepara Pizza quattro stagioni:

Poate ti-ai dorit de mult sa mananci o pizza Quattro Stagioni preparata dupa o reteta originala italiana. Iata ca iti putem satisface aceasta pofta pentru ca am facut rost de aceLuna Rossaasta reteta originala de pizza Quattro Stagioni, de la un pizzaiolo care lucreaza intr-o pizzerie italiana Luna Rossa din Torino. Potrivit acestuia, cele 4 anotimpuri din denumirea acestui sortiment de pizza, sunt reprezentate de urmatoarele ingrediente: masline negre, sunca, ciuperci si anghinare. Iata cum se prepara pizza Quattro Stagioni, potrivit rețetei de la pizzeria Luna Rossa din Torino.

Prepararea sosului pentru pizza:

  1. Pune 50 ml ulei de masline intr-o tigaie si caleste 2 catei de usturoi tocat marunt, timp de un minut, apoi adauga patrunjelul tocat si sucul de rosii (din cutia cu pulpe de rosii).
  2. Adauga sare si piper dupa gust apoi mai lasa sosul pe foc timp de 10 minute, mestecand la fiecare 2 minute.

Preparare pizza Quattro Stagioni

  1. Alege un blat de pizza pufos sau crocant si intinde-l in forma sau tava in care vei coace pizza, dupa ce ai uns-o cu ulei de masline si ai captusit-o cu o hartie de copt(daca n-avem cuptor cu lemne). Blatul trebuie sa fie gros de aproximativ un centimetru.
  2. Presara suprafata blatului cu sosul de rosii preparat mai sus, cateva pulpe de rosii taiate si 50 g mozzarella rasa.
  3. Imparte suprafata blatului in 4 parti egale, trasand usor cu un cutit fara a taia blatul, pentru ca pe fiecare sfert de pizza sa poti adauga ingrediente diferite.
  4. Pe fiecare sfert de pizza, adauga urmatoarele 4 ingrediente: masline negre, sunca, ciuperci si anghinare apoi mai presara pe toata suprafata, cubulete mici de mozzarella (100 g) si putin ulei de masline. Sunca presata poate fi folosita asa cum ai cumparat-o sau fiarta anterior ori putin prajita in tigaie, inainte de a o adauga pe blat.
  5. Baga pizza astfel preparata la copt, in cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 25 de minute.
  6. Pentru a coace pizza mai repede si a evita arderea ingredientelor, o poti coace in cuptorul preincalzit la 300 de grade timp de 15 minute, fara a adauga ingredientele finale(masline negre, sunca, ciuperci, anghinare si mozzarella), acestea adaugandu-le in ulimele 5 minute de coacere.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Pizza quattro stagioni, 4.8 din 5 | 6 voturi