Ingredientele necesare:

  • Aluat pentru 4 blaturi:
  • 400 ml apa calduța
  • 2.5 linguri cu ulei de masline
  •  2.5 lingurițe sare
  •  800 g faina
  •  2.5 lingurițe drojdie uscata
  • Pizza:
  • 350 g ton cu lamaie si piper (2 conserve)
  • 8-10 masline verzi fara samburi taiate rondele
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 50 ml sos de pizza sau ketchup cu busuioc si ceapa
  • 100 g ciuperci taiate felii
  • 300 g mozzarella rasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de condiment de pizza care sa contina oregano, cimbru, busuioc, patrunjel si ardei iute
  • un praf de sare

Cum se prepara Pizza cu ton:

Preparare blat pufos:

  1. Intr-un castron adauga ingredientele pentru aluat in ordinea asta: apa, uleiul, sarea, faina si drojdia.
  2. Amesteca ingredientele cu o paleta pana ce compozitia se leaga apoi framanta bine compozitia cu mana (daca nu ai masina de paine) timp de aproximativ 10-15 minute, pana ce se formeaza o coca de forma unei mingii.
  3. Pune aluatul astfel obtinut intr-un castron si acopera-l cu un capac si aseaza-l intr-un loc calduros, departe de curenti de aer, timp de 90 minute.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, il poti folosi imediat sau il poti pastra fara probleme inca 24 ore, infasurat intr-o folie alimentara, la frigider.

Preparare pizza

  1. Incinge uleiul la foc iute intr-o tigaie si adauga ciupercile cu un praf de sare, apoi înabușește-le la foc iute, timp de 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
  2. Adauga ceapa si usturoiul, mai lasa pe foc un minut dupa care stinge focul si pune legumele din tigaie deoparte.
  3. Intinde aluatul pana obtii o foaie de marimea tavii in care vei coace pizza.
  4. Pune blatul in tava si adauga peste el sosul de pizza(sau ketchup-ul) apoi intinde-l uniform pe toata suprafata.
  5. Adauga legumele din tigaie presarandu-le cat mai uniform peste blat.
  6. Presara tonul cat mai unifom pe intreaga suprafata a blatului.
  7. Adauga caperele si maslinele, presarate de asemenea cat mai uniform.
  8. Presara un praf de condimente pentru pizza peste toate ingredientele si apoi adauga branza mozzarella pe toata suprafata blatului.
  9. Pune forma cu pizza astfel preparata, in cuptorul incalzit in prealabil la cca. 200 de grade si las-o la copt timp de 20-25 de minute, pana capata o culoare maro-aurie.
  10.  Dupa ce ai scos-o din cuptor, las-o sa se racoreasca timp de 5-10 minute dupa care feliaza si serveste cea mai tare pizza cu ton!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system