Ingredientele necesare:

  • 1 kg peste ( crap sau somn, salau, cod etc )
  • 2 -3 morcovi mari
  • 4 cepe
  • 200-300 g mazare
  • 100 g masline
  • 3-4 castraveti acri
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 5-6 linguri pasta de rosii
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Zacusca de crap:

Reteta zilei de astazi: o minunata si apetisanta Zacusca de crap!

  1. Taie pestele felii si prajeste-l in ulei incins pana capata o culoare aurie.
  2. In uleiul care s-a prajit pestele pune morcovul si ceapa taiate marunt pana capata o culoare aurie, dupa care stinge cu pasta de rosii, 50 ml vin completand cu putina apa.
  3. Separat inabuse castraveciorii acrii si maslinele (ambele ingrediente taiate rondele) si toarna totul intr-o tava.
  4. Adauga mazarea fiarta, piper, sare, vin si peste acestea aseaza pestele apoi baga tava la cuptor pana se rumeneste injur de 25-30 minute.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Zacusca de crap, 5.0 din 5 | 1 vot