Ingredientele necesare:

  • 500 g paste
  • 400 g de ton maruntit
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 g masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 pahar vin alb
  • o lingura zeama de lamaie

Cum se prepara Paste cu ton:

  1. Caleste ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei de masline pana devine aurie apoi adauga tonul maruntit, vinul, zeama de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit 30 minute.
  2. Adauga sucul de rosii, cateii de usturoi pisati, sarea, piperul si lasa sa fiarba la foc mic inca 30 minute, mestecand din cand in cand.
  3. Fierbe pastele separat in apa cu sare in jur de 8-10 minute. Dupa ce s-au fiert, le scurgi bine, le clatesti cu apa rece dupa care le asezi in farfurie si torni sosul gata preparat.
  4. Orneaza cu bucațele de masline si poti servi deja cele mai savuroase paste cu ton!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Paste cu ton, 5.0 din 5 | 1 vot