Ingredientele necesare:

  • 500 g paste sau spaghete
  • 300 g lapte
  • 50 g unt
  • 5-6 catei de usturoi
  • o lingura cu varf de faina
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Paste cu sos bechamel:

  1. Pune pastele la fiert in apa cu sare, clocotita si lasa sa fiarba conform indicatii lor de pe pachet intre 8 si 12 minute.
  2. Dupa ce s-au fiert, clateste-le cu apa rece si lasa-le la scurs in strecuratoare.
  3. Separat int-o cratita, prepara sosul bechamel.
  4. Topeste untul la foc mic, adauga faina treptat si amesteca cu telul pana obtii o compozitie cremoasa.
  5. Pune laptele treptat si amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase.
  6. Mai lasa 5 minute si la final condimenteaza cu sare, piper dupa gust si nucsoara.
  7. Portioneaza pastele in farfurii si toarna deasupra lor sosul bechamel amestecat cu cateii de usturoi tocati marunt.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Paste cu sos bechamel, 3.8 din 5 | 5 voturi