Ingredientele necesare:

  • 1 kg paste sau spaghete
  • 500 g rosii cherry
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe
  • o capatana usturoi
  • 4-5 linguri ulei masline
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o radacina patrunjel
  • o legatura patrunjel
  • 200 g parmezan
  • o lingurita rasa cimbru
  • un varf de piper si sare dupa gust

Cum se prepara Paste cu legume si parmezan:

Iata o reteta delicioasa de paste cu legume si parmezan.

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, conform indicatii lor de pe pachet.
  2. Scurge-le si clateste-le bine cu apa rece si lasa-le la scurs in strecuratoare, timp de cateva minute.
  3. Intr-o cratita pune ulei de masline sa sa incinga dupa care adauga ceapa tocata marunt, sa se caleasca pana devine aurie.
  4. Adauga ciupercile taiate felii, morcovul, radacina de patrunjel si ardeii tocati marunt, sa se inabuse 10 minute.
  5. Adauga cimbru, piper, sare, o cana cu apa si lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 30-40 minute.
  6. Cand sunt aproape fierte, pune rosiile cherry spalate si tocate marunt, amesteca bine si mai lasa pe foc 10 minute.
  7. Pune usturoiul pisat si presara patrunjel tocat marunt.
  8. Toarna sosul fierbinte peste portiile de paste si deasupra presara parmezan din belsug.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Paste cu legume si parmezan, 5.0 din 5 | 2 voturi