Ingredientele necesare:

  • 500 g paste
  • 10 ciuperci potrivite
  • 200-300 g sunca presata
  • 2 cepe
  • 6-8 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani cu apa
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Paste cu ciuperci:

  1. Fierbe pastele in apa clocotita cu sare, conform timpului scris pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert le scurgi, le treci printr-un jet de apa rece si le lasi la scurs.
  2. Pentru a prepara sosul, toaca ceapa marunt si caleste-o pana devine aurie apoi adauga ciupercile taiate rondele sau cubulete si sunca presata taiata fasii subtiri.
  3. Condimenteaza cu sare si piper adaugand o cana cu apa. Lasa sa fiarba cu capac la foc mic, timp 30 minute.
  4. Dupa ce sosul s-a fiert, adauga pasta de tomate si mai pune o cana cu apa pentru a mai  fiarbe inca vreo 20-30 minute.
  5. Spre final, adauga usturoiul pisat si stinge focul.
  6. Toarna sosul fierbinte deasupra pastelor. Poti savura deja, cele mai bune paste cu ciuperci, preparate chiar de tine!
  7. Spala vasele! :)

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Paste cu ciuperci, 5.0 din 5 | 1 vot