Ingredientele necesare:

  • 1 kg spaghetti
  • 250 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata vitel
  • 500 g suc de rosii
  • 200 g parmezan
  • un morcov
  • o telina
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • un pahar de vin alb
  • sare, piper, busuioc, dupa gust

Cum se prepara Paste bolognese:

  1. Iata cum se prepara cele mai bune paste bolognese din categoria de retete paste:Pune untul intr-o tigaie sa se incinga si adauga legumele tocate marunt sa se caleasca pana devin aurii.
  2. Adauga carnea tocata de porc si vitel si las-o sa se inabuse cu legumele, la foc mediu apoi presara deasupra 3-4 catei de usturoi pisati.
  3. Pune sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute.
  4. Adauga vinul alb, putin piper, sarea si busuiocul si amesteca toata compozitia lasand-o la fiert nu mai putin de 2 ore.
  5. Spre final cand sosul este aproape gata, pune pe foc o oala cu apa in care ai pus un varf de sare si 2 linguri ulei de masline.
  6. Cand vezi ca apa da in clocot, pune spaghetele si lasale sa fiarba in jur de 8 minute.
  7. Dupa ce s-au fiert pastele scurge-le intr-o sita, pune-le pe farfurie si adauga deasupra cateva linguri de sos.
  8.  Mai presara parmezan si patrunjel tocat marunt si serveste cu pofta! Sau cu un pahar de vin 🙂

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Paste bolognese, 4.3 din 5 | 3 voturi