Ingredientele necesare:

  • 500 g carne proaspata de porc
  • 4 carnati afumati
  • 150 ml. vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 g branza sarata de oaie
  • 3 oua
  • ulei
  • cimbru, sare, piper dupa gust
  • mamaliga: malai, apa si sare

Cum se prepara Tochitura moldoveneasca:

  1. Taie carnea si carnatii bucatele, prajeste-le intr-o tigaie, pana se rumenesc apoi adauga vinul, sarea, piperul si cimbrul, mai lasa pe foc inca 20 minute apoi adauga si usturoiul tocat marunt si stinge focul.
  2. Prepara mamaliguta pentru tochitura moldoveneasca si prajeste ouale ochiuri.
  3. Pune mamaliga pentru o portie in mijlocul unei farfuri intinse si aseaza cu grija un ou ochi deasupra ei apoi adauga in jurul ei carnea si carnatii pe care i-ai preparat mai devreme.
  4. Rade branza deasupra si presara putin piper. Serveste cu muraturi.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Tochitura moldoveneasca, 5.0 din 5 | 1 vot