8.5
Verdictul nostru "Minunata!"
Gust: 9.5/10
Aspect: 8.5/10
Costuri: 8/10
Preparare: 7/10

Ingredientele necesare:

  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 1.5 kg cartofi
  • 5 oua
  • o lingurita piper
  • sare dupa gust
  • o legatura de patrunjel
  • 4 cepe potrivite
  • 100 g unt sau margarina
  • o lingura pasta tomate
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei

Cum se prepara Musaca:

Este o musaca oarecum romaneasca deoarece in reteta originala de musaca greceasca, sunt ceva mai multe ingrediente, printre care vinete, sos bechamel, etc. Asta nu face reteta de musaca de mai jos, mai putin gustoasa si savuroasa. Dimpotriva, este o reteta usor de preparat din care vei reusi cu siguranta sa pregatesti o musaca foarte apetisanta! Iata cum o prepari:

  1. Caleste ceapa tocata marunt in ulei incins, pana devine aurie.
  2. Peste ceapa calita adauga carnea tocata si las-o la foc mic pana scade toata zeama.
  3. Lasa carnea si ceapa sa se raceasca.
  4. Prepara un piuré din cartofii curatati si taiati in patru, pusi in apa cu sare la fiert.
  5. Dupa ce se fierb cartofii, adauga peste ei lapte, sare, unt si amesteca bine cu mixerul pana se face piuréul.
  6. Peste carnea tocata cu ceapa, adauga 3 oua intregi, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, apoi amesteca bine .
  7. Unge o tava cu putin ulei si pune jumatate din cantitatea de piuré intinzand pe toata suprafata tavii.
  8. Peste stratul de piuré , adauga compozitia de carne tocata  si intinde bine.
  9. Deasupra pune restul de piuré si intinde bine pe toata suprafata.
  10. Rade cascaval deasupra si baga tava la cuptorul incins cca 30 minute.
  11. Aproape de final, scoate tava din cuptor si adauga deasupra, 2 oua batute amestecate cu pasta de tomate si smantana.
  12. Mai lasa 5 minute la cuptor pana ce se rumeneste deasupra.

Astfel ai preparat o minunata musaca de cartofi cu carne tocata, reteta originala.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Musaca, 3.5 din 5 | 2 voturi