Ingredientele necesare:

  • Blatul de tort:
  • 200 gr faina de patiserie
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 fiole esenta de rom
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg de mere
  • 6 oua
  • Frisca si Budinca:
  • 1 plic praf de frisca de la Doctor Oetker
  • 1 plic budinca vanilie (recomandam Darling)
  • 650 ml lapte
  • 5 linguri zahar

Cum se prepara Tort de mere:

Reteta de tort de mere pe care ti-am pregatit-o, poate parea complicata daca nu ai mai preparat-o pana cum. Acest tort de mere cu fructe este tortul nostru preferat si cu siguranta va deveni si preferatul tau dupa ce il vei savura prima oara. Hai sa vedem cum se prepara tortul de mere:

  1. Spala merele, curata-le de coaja si scoate-le cotorul, apoi taie-le in felii mici.
  2. Caleste putin merele intr-o cratita apoi adauga 5 linguri de zahar si lasa-le sa se caleasca pana cand se inmoaie.
  3. Ia un castron si adauga 6 galbenusuri si zaharul pudra si mixeaza-le, apoi adauga zaharul vanilat si esenta de rom si mai mixeaza pana la omogenizare.
  4. Amesteca faina si praful de copt intr-un bol si adauga-le in ploaie peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor pana se incorporeaza.
  5. Adauga margarina topita si racita putin si amesteca pana se omogenizeaza.
  6. Mai fa rost de un castron 🙂 si mixeaza spuma albusurile apoi adauga peste ele compozitia cu galbenusuri si amesteca usor .
  7. Toarna compozitia preparata mai sus intr-o tava rotunda, tapetata cu ulei si faina.
  8. Peste compozitia turnata in tava, adauga uniform merele calite apoi baga tava la cuptor, pentru cca. 45 minute.
  9. Cat timp este tava la cuptor, prepara frisca si budinca, conform instructiunilor de pe pachet.
  10. Dupa ce s-a copt blatul (fa testul cu scobitoarea), il scoti pe un tocator de lemn si il lasi sa se raceasca.
  11. Dupa ce blatul s-a racit, il tai orizontal, astfel incat sa obtii doua blaturi egale.
  12. Crema de budinca(racita) o intinzi uniform la mijloc, intre cele doua blaturi, iar deasupra intinzi uniform un strat de frisca, dupa care il lasi la frigider o ora.
  13. Portionezi si te apuci de infulecat!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Tort de mere, 4.0 din 5 | 1 vot