Ingredientele necesare:

  • Ingrediente blat tort
  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 oua
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • unt pentru uns
  • Prima crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • A doua crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • Siropul pentru tort
  • 250 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura pentru tort
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr margarina
  • 100 gr frisca lichida
  • Decorul pentru tort
  • ornamente din ciocolata

Cum se prepara Tort de ciocolata:

E timpul sa prinzi curaj si sa incerci si tu sa prepari un Tort de ciocolata simplu, usor de realizat. Crema de tort de ciocolata, blatul de tort, siropul cat si glazura, le realizezi chiar tu, asa ca te poti mandri dupa prepararea lui, ca tortul a fost realizat de tine in totalitate.

Prepararea blatului de tort

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Freaca galbenusurile iar la sfarsit adauga esenta de rom.
  3. Bate albusurile spuma apoi adauga 6 linguri de zahar in ploaie si mai bate pana se topeste zaharul.
  4. Adauga galbenusurile peste albusuri,  amestecand usor de jos in sus apoi presara in ploaie faina (amestecata in prealabil cu cacaoa)  si amesteca in aceeasi maniera pana la incorporarea completa.
  5. Taie cu o foarfeca hartia de copt si aseaz-o pe fundul tavii apoi unge-o cu unt.
  6. Aseaza in tava forma de copt rotunda( un cilindru, stii tu…) apoi toarna in interior compozitia pentru blat.
  7. Baga tava la cuptorul incins in prealabil la 180 °C si lasa timp de cca. 30-40 minute. Iti recomandam sa incerci blatul cu o scobitoare sau un pai, dar nu mai devreme de 20 min.
  8. Dupa ce s-a copt blatul, scoate-l si lasa-l la racit, acoperit cu un prosop. Dupa racire se taie in doua sau mai multe felii.

Prepararea cremelor

Metoda de preparare descrisa mai jos, este aceeasi pentru ambele creme, cu exceptia faptului ca la prima crema folosesti ciocolata alba si esenta de vanilie, iar la a doua crema, folosesti ciocolata neagra si esenta de rom.

  1. Rupe ciocolata in bucati mai mici, amestec-o cu frisca, pune-o la foc mic si las-o pana se topeste ciocolata.
  2. Las-o la rece timp de 90 minute apoi spumeaz-o cu mixerul la viteza maxima. La final adauga esenta corespunzatoare fiecarui tip de crema.
  3. Pentru prepararea siropului, fierbe intr-un vas, apa si zaharul, lasa la racit apoi adauga esenta de rom.
  4. Insiropeaza prima foaie, intinde un strat de crema alba, aseaza a doua foaie de blat, preseaza usor, insiropeaz-o si pe aceasta, apoi intinde crema si tot asa…
  5. Ultima foaie de blat o insiropezi, apoi imbraci tortul intr-un strat subtire de crema si il lasi la rece cateva ore.
  6. ‘Prepara glazura amestecand ciocolata, margarina si frisca si lasa-le la foc mic pana ce se topesc si formeaza o glazura consistenta.
  7. Imbraca tortul in glazura si inainte ca aceasta sa se intareasca, decoreaza tortul cu diferite ornamente din ciocolata.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Tort de ciocolata, 3.6 din 5 | 10 voturi