Ingredientele necesare:

  • BLATUL:
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 6 oua
  • CREMA:
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt de masa
  • 4 linguri cacao

Cum se prepara Tort Cacao:

Daca esti pasionat(a) de torturi, trebuie sa incerci si aceasta reteta de tort.
Blatul

  1. Freaca bine (30 minute manual, sau 5 minute cu mixerul) 6 galbenusuri cu zaharul pudra, apoi adauga faina, cacaua si albusurile batute spuma.
  2. Unge forma iar pe fundul acesteia pune o hartie alba pe care o ungi la randul ei cu ulei.
  3. Lasa la copt la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Dupa ce s-a racit, portioneaza tortul orizontal in doua sau in trei parti dupa care unge fiecare bucata de blat de tort, cu crema descrisa mai jos.

Crema.

  1. Taie untul in bucatele si lasa-l la tremperatura camerei pana prepari siropul.
  2. Prepara un sirop gros compus din cele 150 de grame de zahar si 4 linguri de cacao, ingrediente care trebuie sa fiarba intr-un pahar si jumatate de apa, pana vei obtine o consistenta groasa.
  3. Freaca untul spuma, apoi toarna cate o lingurita din siropul cu cacao racit, si amesteca pana se incorporeaza tot siropul. Aceasta operatie o realizezi in timp ce blatul se coace in cuptor.
  4. Crema rezultata o imparti in 2-3 parti, in functie de cum ai taiat blatul de tort apoi o aseazi pe bucatile de blat, folosind o spatula sau un cutit. O parte din crema este bine s-o pastrezi pentru a imbraca tortul la final.
  5. Tortul astfel preparat il poti garnisi cu frisca sau cu fructe glasate. Hai, ca e dulce!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Tort Cacao, 3.5 din 5 | 2 voturi