Ingredientele necesare:

  • 500 gr piscoturi (recomandam Savoiardi)
  • 500 gr crema mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri Amaretto (ingredient optional) sau o lingura esenta de migdale
  • 1 pliculet cappuccino clasic (La Festa de 2,5 gr)
  • 125 ml vin Lacrima lui Ovidiu(ingredient optional)
  • 200 ml cafea espresso tare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • cacao

Cum se prepara Tiramisu:

Inca de la inceput trebuie sa-ti spunem ca aceasta reteta de Tiramisu nu este preparata cu frisca si albusuri. De aceea, reteta de Tiramisu pe care ti-o propunem aici, este originala in proportie de 90% din punct de vedere al ingredientelor si aproape 100% din punct de vedere al gustului. De exemplu, vinul Marsala se gaseste foarte rar prin supermarketurile noastre si de aceea l-am inlocuit cu Lacrima lui Ovidiu, vin care seamana la gust destul de bine. Speram sa nu se supere Ovidiu :) Nu vrem sa iti spunem ca este cea mai buna reteta Tiramisu din categoria de Prajituri. Vrem sa ne spui tu asta, daca intr-adevar iti va placea aceasta prajitura :)

  1. Prepara o cafea tare cu zahar si las-o la racit.
  2. Amesteca galbenusurile cu zaharul, cappuccino si zaharul vanilat si mixeaza pana ce compozitia devine omogena.
  3. Incorporeaza crema mascarpone pana la omogenizare, amestecand fara mixer, cu o lingura de lemn sau paleta. Tot la aceasta etapa, adaugi si vinul treptat, daca ai ales sa folosesti acest ingredient.
  4. Baga compozitia rezultata la frigider, pana pregatesti piscoturile.
  5. Adauga Amaretto in cafeaua racita si insiropeaza piscoturile, unul cate unul. Daca nu vrei sa pui Amaretto, adauga esenta de migdale in comnpozitia de la punctul 3. Piscoturile nu trebuie inmuiate profund in cafea, atfel Tiramisu va iesi foarte moale, fara consistenta necesara pentru a sustine crema.
  6. Aseaza intr-o tava un strat de piscoturi, apoi un strat de crema si tot asa pana epuizezi piscoturile si crema, in functie de marimea tavii pe care o folosesti. De regula, ies cam 2 straturi de piscoturi si 2 de crema, folosind o tava obisnuita de aproximativ 20×30 cm. Incearca sa asezi piscoturile cat mai compact, fara spatii intre ele. Ultimul strat trebuie sa fie cel de crema, peste care pudrezi cacao. Pune tortul Tiramisu la frigider timp de cateva ore, pentru ca ingredientele sa formeze o masa compacta. Asteptam comentarii :)

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Tiramisu, 5.0 din 5 | 2 voturi