Ingredientele necesare:

  • Blat rulada
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 praf sare
  • ulei pentru uns tava
  • Crema Rulada
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic glazura (Dr. Oetker)

Cum se prepara Rulada cu crema de cacao:

Renumita rulada cu crema de cacao este o reteta des preparata de amatorii de prajituri de casa. Iat-o prezentata acum pe site-ul nostru, intr-o descriere simpla, usor de preparat. Iata cum se prepara rulada cu crema de cacao:

  • Prepararea blatului pentru rulada:
  1. Mai intai separa galbenusurile de albusuri.
  2. Bate spuma galbenusuruile cu zaharul si sarea, apoi adauga cand si cand, cate o lingura de apa fierbinte, amestecand continuu.
  3. Bate albusurile spuma si incorporeaza apoi compozitia de galbenusuri. Adauga cate o lingura de faina si amesteca usor cu o lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.
  4. Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt apoi adauga compozitia rezultata.
  5. Baga tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasa la copt cca. 30 minute.
  6. Scoate blatul pe o hartie de copt si ruleaza-l rapid cu ajutorul hartiei, imediat ce l-ai scos din cuptor, apoi lasa-l sa se raceasca.
  • Prepararea cremei pentru rulada
  1. Freaca bine untul cu zaharul pudra, apoi adaugă cacaoa si amesteca bine pana se omogenizeaza. La sfarsit pune si esenta de rom si mai amesteca de doua-trei ori.
  2. Crema rezultata o intinzi uniform peste blat si rulezi strans din nou, apoi torni glazura preparata dupa instructiunile aflate pe ambalaj.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Rulada cu crema de cacao, 4.1 din 5 | 7 voturi