Ingredientele necesare:

  • 150 gr faina alba de patiserie (tip 000)
  • 4-5 mere dulci
  • 200 gr zahar tos
  • 20 gr pesmet
  • 3 oua
  • unt pentru uns tava
  • 1 pliculet praf de copt

Cum se prepara Prajitura rapida cu mere:

O prajitura rapida cu mere, ideala pentru cei in criza de timp si fara prea mare experienta in bucatarie, dar la fel de delicioasa ca orice alta prajitura de casa. In aproximativ 30 minute, poti prepara o adevarata prajitura rapida cu mere, aromata si delicioasa in egala masura.

  1. Spala merele, curata-le de coaja, scoate-le cotorul apoi taie-le bucatele(aprox. 2 cm).
  2. Unge bine o tava cu unt apoi tapeteaz-o cu pesmet.
  3. Aseaza merele taiate pe fundul tavii, cat mai uniform.
  4. Mixeaza bine ouale cu zaharul intr-un castron, pana ce compozitia devine spuma de culoare aproape alba.
  5. Amesteca bine faina cu praful de copt, adaug-o peste ouale batute spuma si mai amesteca pana la omogenizare.
  6. Adauga compozitia obtinuta peste merele aflate in tava, astfel incat merele sa fie acoperite in .
  7. Baga tava la cuptorul preincalzit la 180° C si lasa prajitura timp de cca. 20 minute, pana ce se rumeneste frumos.
  8. O scoti de la cuptor, o lasi sa se raceasca si pentru decor, sau daca merele nu au fost suficient de dulci, presari putin zahar pudra deasupra, apoi o portionezi si o servesti la o cafea sau cu o cana de lapte.
Pentru a acoperi toate merele cu acest aluat, iti recomandam sa nu folosesti o tava foarte intinsa, dar suficient de adanca pentru a sustine intreaga prajitura.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Prajitura rapida cu mere, 4.1 din 5 | 12 voturi