Ingredientele necesare:

  • Ingrediente Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 gr faina (cca. 4 linguri)
  • 100 gr zahar tos
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 pliculet praf de copt
  • 200 gr ciocolata alba(se rade peste blat)
  • Ingrediente Crema:
  • 150 gr zahar tos
  • 200 gr nuca pisata
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • Ingrediente Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
    50 ml frisca lichida
    50 gr unt

Cum se prepara Prajitura cu nuca:

Prajitura cu nuca si caramel pe care ti-o propunem, este un dulce delicios care nu ar trebui sa lipseasca din optiunile tale referitoare la desert, pentru rasfatul tau si al familiei tale. Prajitura cu nuca si caramel are si un alt ingredient delicios care o face renumita – ciocolata alba, care in compozitie cu nuca si caramelul, iti va imbata simturile gustative de la prima degustare… Hai sa trecem la treaba si sa vedem cum se prepara prajitura cu nuca, ciocolata alba si caramel:

Cum prepari blatul:

  1. Mixeaza spuma cele 5 albusuri, cu un pic de sare apoi adauga zaharul si mixeaza in continuare pana ce spuma se intareste putin si devine lucioasa.
  2. Amesteca bine faina cu praful de copt nestins si nuca macinata si incorporeaz-o in spuma de albusuri, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus.
  3. Toarna compozitia astfel obtinuta, intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si bag-o la cuptorul preincins la 180° C, timp de cca. 25 minute, pana cand blatul se rumeneste putin deasupra. Pentru o grosime optima a blatului, tava trebuie sa aiba dimensiuni aproximative de 35 cu 25 centimetri(lungime, latime).
  4. Dupa ce s-a copt blatul, scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca, apoi rade ciocolata alba peste el, in mod uniform, folosind razatoarea cu orificiii mari.

Cum prepari crema:

  1. Pune zaharul intr-un vas si caramelizeaza-l la foc mic iar cand devine putin auriu si lichid, da vasul de pe foc si adauga rapid untul taiat bucatele.
  2. Amesteca incet apoi pune iarasi vasul pe foc si amesteca in continuare, pana cand compozitia se ingroase putin.
  3. Adauga pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare galbenus. In final vei obtine o compozitie cu o consistenta asemanatoare smantanii.
  4. Adauga nuca pisata, amesteca pana la omogenizare apoi lasa sa se raceasca putin(nu de tot, doar cateva minute).
  5. Intinde uniform crema peste blat, deasupra stratului de ciocolata alba si baga prajitura cu nuca la frigider.

Cum prepari glazura:

  1. Adauga ciocolata, untul si frisca intr-un vas si topeste-le la foc mic, amestecand pana la omogenizare. Pentru aceasta operatie de topire, poti folosi si cuptorul cu microunde.
  2. Lasa glazura sa se raceasca apoi toarn-o uniform peste prajitura cu nuca.
  3. Baga intreaga prajitura cu nuca la frigider, pentru cca. 2 ore.
  4. O portionezi frumos si te apuci de infulecat :)

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Prajitura cu nuca, 3.9 din 5 | 10 voturi