Ingredientele necesare:

  • 150 g faina alba
  • 30 g pesmet
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 4 mere
  • 10 g unt
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar pudra vanilat

Cum se prepara Prajitura cu mere:

Prajitura cu mere este una dintre cele mai apetisante prajituri din bucataria romaneasca. Iata cum se prepara pajitura cu mere:

  1. Unge cu unt forma in care vrei sa faci prajitura cu mere si presara pesmetul pe toata suprafata, inclusiv pe peretii formei.
  2. Spala si curata merele, taie-le in bucati mici-medii si aseaza-le uniform in tava.
  3. Mixeaza ouale intregi intr-un vas, pana devin spuma si apoi adauga zaharul.
  4. Amesteca bine faina cu praful de copt intr-o cana, apoi adauga-le peste ouale si zaharul batute spuma, amestecand bine.
  5. Compozitia astfel obtinuta o torni uniform peste merele din forma sau tava in care faci prajitura, astfel incat sa le acopere in intregime. Chiar daca mai raman mere neacoperite, acestea se vor acoperi atunci cand va creste aluatul.
  6. Baga tava in cuptorul incalzit la cca. 180 grade, timp de aproximativ 20 minute, pana ce prajitura cu mere se rumeneste suficient.
  7. Dupa ce o scoti din cuptor, o acoperi cu un prosop si o lasi putin sa se raceasca.
  8. Deasupra presari putin zahar pudra vanilat, pentru a obtine un aspect si un gust irezistibil al acestei prajituri.
  9. Portioneaza prajitura in formele dorite!
Desi este o prajitura ieftina, cu un numar mic de ingrediente, gustul acesteia este extrem de delicios!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Prajitura cu mere, 3.4 din 5 | 10 voturi