Ingredientele necesare:

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr margarin
  • 3 linguri de smantana
  • 1 praf de copt
  • ulei (ungerea tavii)
  • 2 oua(unul pentru uns prajitura)
  • Umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaca
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 12 linguri de zahar
  • 4 fiole esenta rom (recomandamDr. Qetker)
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua

Cum se prepara Prajitura cu branza:

Prajitura cu branza pe care ti-o propunem, este una dintre cele mai cunoscute prajituri de casa romanesti. Se prepara simplu si rapid, fara sa ai cunostinte speciale in domeniul patiseriei. Sa nu mai vorbim ca prajitura cu banza de vaci descrisa in reteta de mai jos, este si ieftina, judecand dupa ingredientele prezentate. Dar gata cu vorba, hai sa vedem cum se prepara prajitura cu branza dulce de vaci:

Cum se prepara aluatul:

  1. Ia un castron si adauga urmatoarele ingrediente: faina, zaharul pudra, margarina, un ou, smantana si praful de copt si amesteca pentru a forma un aluat. Imparte-l in doua bucati si lasa-l sa se odihneascca pana prepari umplutura pentru prajitura cu branza.

Realizarea umpluturii:

  1. Intr-un vas adauga branza dulce si zaharul, esenta de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, cele 3 oua si smantana.
  2. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.

Prepararea finala:

  1. Ia cele doua bucati de aluat si intinde doua foi de marime egala cu tava in care vei coace prajitura cu branza.
  2. Unge cu ulei tava in care vei prepara prajitura cu branza si tapeteaz-o cu faina apoi intinde prima foaie de aluat, folosind un sucitor, ca sa n-o rupi.
  3.  Peste foaia intinsa in tava, adauga umplutura cu branza folosind o lingura mare sau o paleta si intinde-o cat mai uniform.
  4.  Infasoara cea de-a doua foaie de aluat pe un sucitor si desfasoar-o peste umplutura cu branza.
  5. Folosind o furculita, inteapa prajitura cu branza din loc in loc si unge apoi suprafata cu ou.
  6. Baga tava la cuptor si las-o pana cand prajitura cu branza se rumeneste.
  7. Dupa ce scoti prajitura de la cuptor, o lasi sa se racceasca, apoi o tai  patratele si o pudrezi cu zahar pudra. Asteptam comentarii! 🙂

P.S. Trebuie sa incerci neaparat si aceasta Crema de zahar ars. E nebunie!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Prajitura cu branza, 3.8 din 5 | 5 voturi