Ingredientele necesare:

  • Blat prajitura
  • 300 gr smantana (acra, de preferat)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 230 gr faina
  • 3 oua
  • Umplutura prajitura
  • 500 gr branza dulce (scursa bine)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr zahar tos
  • 70 gr stafide
  • 2 oua

Cum se prepara Prajitura cu branza dulce:

Iti propunem sa incerci acest deliciu fin cu aroma de lamaie, o prajitura cu branza dulce, foarte usor de preparat. Orientativ, pentru ingredientele de mai sus, noi am folosit o tava cu dimensiunile de 30 cm lungime cu 25 cm latime si iti recomandam sa folosesti dimensiuni apropiate. Daca ai o tava cu alte dimensiuni, spune-ne la sectiunea de comentarii, ce dimensiune are tava ta si iti vom comunica ce cantitati de ingrediente sa folosesti. Ideea este ca fiecare din cele doua blaturi, sa aiba grosimea de aproximativ 1 cm. Hai sa trecem la treaba si sa vedem pas cu pas, cum se prepara prajitura cu branza dulce:

Cum se prepara blatul prajiturii:

  1. Mai intai de toate, pune stafidele la inmuiat in apa calda apoi in putin rom. Vei avea nevoie de ele mai tarziu, la prepararea umpluturii.
  2. Bate ouale bine apoi adauga smantana si continua sa amesteci folosind un tel, pana ce smantana se incorporeza complet.
  3. Adauga zaharul si uleiul si bate cu telul pana se dizolva zaharul complet.
  4. Adauga treptat faina amestecata cu praful de copt nestins si amesteca bine pana la obtinerea unui aluat omogen care se va scurge usor de pe tel.
  5. Imparte cumva intreaga compozitie in doua parti egale. Poti folosi o cana gradata, sau… ochiometrul 🙂
  6. Toarna uniform o jumatate din aluat in tava tapetata cu hartie de copt, apoi loveste incet tava de masa de cateva ori, pentru ca aluatul sa se aseze mai bine.
  7. Baga tava la cuptorul incalzit in prealabil la 190°C pentru cca. 15 minute. Nu astepta ca blatul sa se rumeneasca. Se coace doar cat sa fie suficient de inchegat incat sa sustina intreaga umplutura. Coacerea finala va avea loc dupa adaugarea umpluturii si celui de-al doilea blat.

Cum se prepara umplutura:

  1. Freaca zaharul cu branza si coaja rasa de lamaie apoi adauga ouale batute si amesteca pana la omogenizare iar la final adauga stafidele scurse.
  2. Intinde uniform intreaga umplutura peste blatul fierbinte, apoi toarna deasupra aluatul ramas si niveleaza uniform.
  3. Baga din nou tava la cuptorul preincalzit la 190°C, pentru cca. 40 minute, sau pana cand prajitura cu branza dulce se rumeneste usor deasupra.
  4. Dupa ce o scoti de la cuptor, o lasi la racit complet apoi o portionezi si incepi sa mananci incet, ca sa-i simti gustul si aroma de lamaie…

Sa-ti fie de… dulce si sa ne spui cum ti-a iesit 🙂

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Prajitura cu branza dulce, 3.6 din 5 | 5 voturi