Ingredientele necesare:

  • Pentru foile de placinta:
  • 500 g faina pentru prajituri(tip 000)
  • 10 g drojdie proaspata
  • 15 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu lapte
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 iaurt mic
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 800 g braza dulce de vaca
  • 4 oua
  • 150 g stafide
  • 6 linguri zahar (dupa gust)
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • razatura de la o lamaie
  • Pentru aspect:
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • galbenusul de la un ou

Cum se prepara Placinta cu branza:

Placinta cu branza pe care ti-o propunem, este o reteta traditionala de placinta cu branza dulce si stafide din zona Banatului, fiind foarte apreciata insa in toata Romania, de cei carora le plac retetele de prajituri traditionale romanesti. Iata cum se prepara aceasta delicioasa reteta de placinta cu branza dulce:

  1. Mai intai, amesteca drojdia proaspata cu zaharul si apoi cu 1 lingura de lapte cald.
  2. Amesteca bine 500 g de faina cu un praf de sare, 7 linguri de ulei, 2 oua si cu compozitia de la punctul 1.
  3. Adauga treptat cate o lingura de iaurt, amestecand continuu, pana ce obtii o compozitie omogena, nelipicioasa si oarecum elastica.
  4. Aluatul astfel framantat il asezi pe blatul de lucru peste care ai presarat putina faina, apoi il intinzi cu ajutorul unui facalet(sucitor), pana obtii o foaie de placinta de jumatate de centimetru.
  5. Ruleaza strans aluatul astfel preparat, taie-l in doua si acopera-l usor cu o folie sau hartie alimentara, lasandu-l cca. 15 minute in repaus, pana prepari umplutura pentru placinta cu branza.
  6. Umplutura o realizezi astfel: freaca branza cu zaharul, ouale  apoi adauga zaharul vanilat, razatura de lamaie si stafidele spalate in prealabil in apa calduta si scurse de apa, amestecand petru a forma o compozitie omogena.
  7. Desfasoara cele doua rulouri de aluat pe blatul de lucru si taie aceste doua foi, dupa dimensiunea tavii.
  8. Infasoara una dintre foi pe sucitor si desfasoar-o in tava pe care ai captusit-o cu hartie de copt.
  9.  Adauga uniform umplutura peste foaia asezata in tava, apoi pune si cea de a doua foaie de placinta.
  10. Poti taia foaia de deasupra inainte sa bagi placinta la cuptor si o poti cresta ca in imagine dar la fel de bine si usor, placinta se poate portiona si dupa ce a fost scoasa din cuptor.
  11. Cu o pensula alimentara, unge foaia de deasupra cu galbenusul de ou batut cu 2 lingurite cu apa rece.
  12. Baga  placinta la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, iar dupa cca. 10 minute redu temperatura cuptorului 180 de grade mentinand placinta in cuptor pana ce aceasta se rumeneste (in jur de 30-40 minute).
  13. Dupa ce ai scos placinta cu branza din cuptor, acoper-o cu un prosop de bucatarie si mai las-o o jumatate de ora, sa se raceasca.
  14. Presara zaharul pudra si portioneaza placinta in bucati potrivite. Serveste cu placere!

Sursa reteta: Retetecalamama.ro

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Placinta cu branza, 3.2 din 5 | 5 voturi