Ingredientele necesare:

  • 500 gr branza dulce grasa de vaci
  • 150 gr faina si ceva faina in plus, pentru blatul de lucru
  • 80 gr zahar tos
  • 2 oua proaspete
  • 1 lingurita bicarbont de sodiu
  • 2 -3 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pentru prajit
  • un praf de sare
  • smantana si dulceata pentru topping

Cum se prepara Papanasi:

Iti garantam ca nu vei mai cauta alta reteta de papanasi sau prajituri, dupa ce vei folosi reteta noastra! Indiferent ca vei cauta reteta de papanasi cu smantana, papanasi cu branza sau reteta papanasi cu dulceata, rezultatul va fi acelasi, tot ce conteaza insa este modul de preparare a acestor papanasi:

  1. Amesteca branza de vaci cu un praf de sare, cu zaharul, coaja rasa de lamaie si cu doua galbenusuri.
  2. Adauga bicarbonatul stins in 2-3 lingurite de zeama de lamaie.
  3. Bate albusurile spuma si adauga-le la compozitia realizata pana acum, amestecand usor de jos in sus apoi adauga cele 150 de grame de faina amestecand pana la inglobarea tuturor ingredientelor.
  4. Din acest aluat modelezi niste bile de marimea unor oua mai mari, pe care le strapungi cu degetul in mijloc.
  5. Trece-le prin faina apoi mareste un pic gaura din mijloc si aplatizeaza putin papanasul, pana ce acesta ia forma unui colac mai gros.
  6. Dupa ce ai incins uleiul in tigaie, ii prajesti la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc, timp de cca. 5 minute.
  7. Dupa ce i-ai scos de la prajit, ii garnisesti rapid cu un topping de smantana si dulceata, in dreptul unde ai facut gaurile si ii servesti calzi. Nebunie!!! 🙂

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Papanasi, 4.5 din 5 | 4 voturi