Ingredientele necesare:

  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 100 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • o fiola esenta de rom
  • razatura de la o lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
Glazura:
  • 200 g de ciocolata
  • 100 ml de frisca lichida
  • 50 g unt

Cum se prepara Negresa:

Prajitura Negresa este una dintre acele prajituri delicioase  de casa, care se prepara simplu si cu putine ingrediente.

  1. Ia un vas si pune la foc potrivit laptele si zaharul, amestecand pana ce se dizolva zaharul.
  2. Adauga in vas margarina taiata cubulete mici si tine-o pe foc amestecand pana se topeste.
  3. Adauga cacaoa dizolvata in prealabil cu putin lapte si mai lasa 5 minute pe foc.
  4. Ia vasul de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca apoi adauga razatura de lamaie si esenta de rom.
  5. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi adauga faina in ploaie si praful de copt stins.
  6. Bate albusurile spuma cu un varf de sare si adauga-le la compozitia rezultata, amestecand usor cu o lingura.
  7. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau cu margarina si faina) si las-o in cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.
  8. In timp ce negresa este la cuptor, prepara glazura astfel: ciocolata rupta in bucati mici o topesti intr-un ibric, cu frisca lichida si cele 50 g de unt.
  9. Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, toarna glazura calda deasupra intinzand-o cu un cutit, apoi las-o sa se raceasca.
  10. Taie negresa in formele dorite si serveste-o cu placere:)

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Negresa, 4.6 din 5 | 8 voturi