Ingredientele necesare:

  • 250 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri de cacao
  • 450 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un borcan mic cu gem
  • o fiola esenta de rom
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Ingrediente Glazura
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri margarina

Cum se prepara Negresa cu gem:

Prajitura Negresa cu Gem este o varianta simpla a celebrei prajituri de casa, Negresa. Prajitura Negresa cu gem este realizata dupa o reteta foarte simpla, usor de preparat. Iata cum trebuie sa prepari prajitura Negresa cu gem:

  1. Amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga treptat laptele, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, cacaoa, esenta de rom, gemul si faina, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
  2. Pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina(poti folosi si hartie de copt), pune-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si las-o timp de 40 de minute.
  3. Glazura o prepari prin fierberea ingredientelor de la Glazura de mai sus, timp de cca. 5 minute apoi o torni peste prajitura.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Negresa cu gem, 4.3 din 5 | 23 voturi