Ingredientele necesare:

  • Ingrediente crema de inghetata:
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida
  • un varf de cuţit cu sare
  • o taiata in doua pe lungime
  • o lingurita rasa de esenta de vanilie
  • Ingrediente biscuiti:
  • 500 gr faina
  • 4 linguri de
  • 50 ml ulei
  • 150 gr de zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 100 gr de pudra de cacao neindulcita
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare

Cum se prepara INGHETATA SANDWICH:

Inghetata Sandwich este una dintre inghetatele noastre preferate pentru ca imbina intr-un mod de-a dreptul savuros, gustul rece al inghetatei cu fragezimea biscuitilor dulci si reci la randul lor. Nu trebuie sa te sperii de lungimea retetei, inghetata se prepara foarte simplu de altfel, doar ca noi am explicat amanuntit fiecare pas in parte. Asadar, hai sa vedem cum se prepara inghetata de casa cu biscuiti:

Prepararea cremei de inghetata:

  1. Amesteca laptele, zaharul si 200 ml frisca lichida intr-o cratita medie, apoi pune cratita la foc potrivit. Amesteca constant si lasa pe foc pana cand compozitia se incalzeste bine, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Prin razuire cu un varf de cutit, separa semintele de vanilie de pastaie si adauga-le impreuna in compozitie, apoi acopera cratita si las-o repaus timp de 30 de minute, la temperatura camerei. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoate pastaia de vanilie din cratita.
  2. Mixeaza galbenusurile intr-un castron mare apoi adauga frisca lichida ramasa (200 ml) si amesteca pana la omogenizare.
  3. In castronul cu galbenusuri si frisca, adauga treptat compozitia realizata la punctul 1, amestecand constant pentru omogenizare.
  4. Intreaga compozitie realizata pana acum, o torni inapoi in cratita si o lasi pe aragaz la foc mediu. Trebuie sa amesteci constant cu o spatula rezistenta la caldura, pentru a evita distribuirea unei mari cantitati de caldura, doar la fundul cratitei. Lasa pe foc pana cand amestecul se ingroasa putin si capata consistenta unei creme.
  5. Pentru ca este posibil sa se fi format totusi mici cocoloase prin lipirea compozitiei de fundul vasului, iti recomandam sa treci crema printr-o sita de bucatarie intr-un castron, apoi sa mai amesteci usor cu o lingura, de cateva ori.
  6. Adauga esenta de vanilie in crema apoi amesteca usor din cand in cand, pana cand crema se raceste. Pentru a accelera procesul de racire, tine castronul intr-o baie de gheata sfaramata, in timp ce amesteci in crema. Dupa ce crema s-a racit, acoper-o si pune-o la frigider pentru a se raci complet.
  7. Acum urmeaza pasul in care ar trebui sa folosesti un ice cream maker, adica o masina de inghetata cu care sa racesti/ingheti crema pana capata consistenta inghetatei. Daca nu ai un astfel de aparat, nu te panica. Exista o solutie mai incomoda, dar ideea este ca nu te lasam fara inghetata sandwich: baga crema la congelator si scoate-o de 3-4 ori la fiecare 30 minute, pentru a o amesteca cu un mixer si pentru a obtine la final, o consistena asemanatoare inghetatei din magazin.
  8. Cand crema a inghetat suficient, ia o tigaie de 22×33 cm (dimensiuni standard) si acopera-i fundul si peretii cu folie de plastic apoi intinde crema de inghetata in tigaie intr-un strat uniform de cca. 1 cm grosime. Bag-o la congelator pana cand se intareste.

Prepararea biscuitilor pentru sandwich:

  1. Ia un castron si mixeaza la viteza medie, untul cu uleiul si zaharul brun, pana la omogenizare.
  2. Adauga ouale si esenta de vanilie si mixeaza pana se incorporeaza complet.
  3. Intr-un castron separat, amesteca pudra de cacao, faina, praful de copt si sarea.
  4. Adauga ingredientele uscate de la punctul 3 in castronul cu ingrediente de la punctul 1 si mixeaza la viteza mica pana cand se incorporeaza complet si se formeaza un aluat moale.
  5. Formeaza un disc din aluat, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la frigider cel putin o ora.
  6. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180˚ C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  7. Pe o masa de lucru presarata cu faina, ruleaza aluatul intr-o foaie de cca 5-7 mm grosime apoi taie bucati patrate cu latura de 7 cm, folosind un taietor rulant cu lama ondulata. Daca ti-au ramas resturi de aluat, le poti refolosi combinandu-le si formand alte bucati de biscuiti.
  8. Transfera bucatile astfel taiate in tava tapetata cu hartie de copt. Ia o furculita si inteapa superficial bucatile de aluat, pentru a le conferi un aspect cat mai autentic de biscuiti.
  9. Baga tava la cuptor si lasa la copt timp de 8-10 minute apoi lasa biscuitii sa se raceasca pe hartia de copt timp de cateva minute, inainte de a-i transfera pe un gratar pentru racirea completa.
  10. Pentru a forma inghetata sandwich, vei folosi acelasi tăietor de prajituri, pentru a taia bucati de inghetata cu aceeasi dimensiune ca si biscuitii (7 cm²).  Pune o bucata de inghetata intre doi biscuiti si baga imediat la congelator. Poti infasura fiecare sandwich de inghetata in bucati de hartie alimentara, legandu-le cu o panglica ornamentala, asa ca in fotografia de mai sus.
Gasesti aproape la orice supermarket la raionul de aditivi alimentari sau condimente.
Untul nu trebuie sa fie de la frigider, trebuie sa aiba temperatura camerei.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
INGHETATA SANDWICH, 4.9 din 5 | 7 voturi