Ingredientele necesare:

  • 200 ml lapte condensat
  • 2-3 linguri cafea macinata
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece

Cum se prepara Inghetata de casa cu cafea:

Pentru pofta ta de dulce-rece in aceste zile calduroase de vara, ti-am pregatit un desert estival potrivit cu nevoia de hidratare si răsfăț: o inghetata de casa cu cafea si lapte condensat. O reteta simpla de semifreddo caffe, usor de preparat, mai ales daca ai norocul sa gasesti in vreun market, lapte condensat la cutie, fara sa fii nevoit(a) sa-l prepari in bucatarie. Chiar daca nu gasesti, iti venim in ajutor cu reteta noastra de lapte condensat, asa ca nu dispera. Vezi linkul de la ingrediente.

  1. Pune pe foc un ibric in care prepari o „cafea” din laptele rece si cafeaua macinata. Las-o sa se raceasca complet apoi strecoar-o, pentru a scapa de zațul cafelei.
  2. Ia un castron si amesteca laptele condensat cu cafeaua cu lapte de la punctul 1.
  3. Mixeaza bine frisca lichida intr-un castron separat apoi incorporeaz-o usor in amestecul realizat la punctul 2.
  4. Mixeaza usor intreaga compozitie, pana ce amestecul capata o oarecare consistenta.
  5. Poti servi inghetata dupa ce ai lasat-o la congelator timp de 2-3 ore.

Atentie!Pentru cei care nu stiu, laptele condensat nu trebuie confundat cu laptele pentru cafea. Sunt doua ingrediente total diferite. Cauta pe site-ul nostru, reteta noastra de lapte condensat de casa, daca nu-l gasesti gata preparat in magazine.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Inghetata de casa cu cafea, 4.7 din 5 | 3 voturi