Ingredientele necesare:

  • 320 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura cu apa
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 4 linguri nuca de cocos macinata
  • 1 plic glazura neagra de la Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta de migdale (optional)

Cum se prepara Fursecuri fragede:

Categoria noastra de prajituri de casa, nu poate fi completa fara renumitele Fursecuri fragede. Hai sa te invatam sa prepari (in caz ca nu stii inca), aceasta simpla reteta de fursecuri cu ciocolata:

  1. Ia un castron si mixeaza ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apa si coaja de lamaie si adauga uleiul treptat.
  2. Amesteca faina cu nuca de cocos si praful de copt si incorporeaz-o in compozitia realizata la pasul 1, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtii un aluat nu foarte moale. Spre sfarsit adauga esenta de migdale si amesteca pana la omogenizare.
  3. Lasa aluatul sa se odihneasca si pregateste in acest timp, o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Aseaza fursecurile in tava folosindu-te de un posh, la o distanta potrivita unul fata de altul, pentru ca acestea mai cres putin in timpul coacerii.
  5. baga tava cu fursecuri la cuptorul incalzit in prealabil la 170 °C, pana se rumenesc putin si devin aurii(cca. 10 minute).
  6. Prepari glazura potrivit instructiunilor de pe ambalaj si o torni deasupra fursecurilor, dupa ce acestea s-au racit.

Le servesti la desert sau la micul dejun, cu o cana cu lapte cald.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
a WordPress rating system
Fursecuri fragede, 5.0 din 5 | 3 voturi