Ingredientele necesare:

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • alte 200 gr zahar :)
  • 1 l lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Cum se prepara Crema de zahar ars:

Crema de zahar ars este una dintre cele mai populare prajituri, sau deserturi, nu numai la noi ci si in multe alte tari. Iata cat de usor se prepara crema de zahar ars:

  1. Pune cele 5 linguri de zahar, intr-o cratita, la foc mic.
  2. Cand zaharul incepe sa se topeasca si capata o culoare maronie deschisa, inclina cratita in asa fel incat zaharul topit sa acopere in mod uniform peretii vasului apoi lasa sa se raceasca. Te poti folosi si de o lingura, pentru aceasta operatie.
  3. Mixeaza ouale, cele 200 gr de zahar, laptele, esenta de vanilie si adauga-le in cratita peste zaharul topit.
  4. Baga cratita la cuptor la foc mediu, timp de 30–40 de minute, pana cand compozitia capata consistenta(tremura ca raciturile). Cand o scoti de la cuptor, o scoti din cratita rasturnand-o.
  5. O servesti rece, de la frigider, portionata frumos, cu o capsuna, alaturi de fiecare portie(optional).

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Crema de zahar ars, 4.2 din 5 | 5 voturi