Pandemia ar putea duce la un vârf al bolilor psihice: cum să o preveniți

0
719
Pandemia ar putea duce la un vârf al bolilor psihice cum să o preveniți

Potrivit unui studiu, o experienta de acest fel va marca viața pentru totdeauna. Și să sufere consecințele din punct de vedere psihologic, vor fi oameni care sunt deja fragile și cele care sunt considerate “sănătoase”. Prin urmare, este important să încercăm să înțelegem modul în care va fi capabil de a preveni efectele asupra mintii noastre.

Doctor în Psihologie Clinică

Doctor în Psihologie ClinicăTrăi o pandemie poate traumatizzarti pentru totdeauna, spune psihologul Steven Taylor, profesor și psiholog clinician în cadrul departamentului de Psihiatrie de la Universitatea din British Columbia. Într-un articol din the Guardian, Taylor a subliniat cele mai importante puncte de cercetare, care utilizează date care se referă la focare recente, se confruntă cu cât efectele psihologice ale unei pandemii, este printre cei care au experienta de carantină este printre cei care au contractat virusul, sunt departe de a fi neglijabil și se poate extinde în timp.

Printre primele efecte ale aclamat există o creștere a anxietății și dependentă de cumpărături de la supermarket, proliferarea teoriilor cospiracionist, răspândirea de multe atitudini rasiste și furtul și jaful reale, mai ales cu durata perioadei de izolare forțată. Experiențele anterioare, cum ar fi pandemia de gripă din 2009 și epidemiei de Sars din 2003, de asemenea, ne învață că “o urgență de sănătate publică poate avea efecte de lungă durată pe psihologia de o populație. În cazul Covid-19, unele dintre aceste efecte sunt deja evidente: mulți oameni își vor pierde locurile de muncă și să sufere dificultăți financiare; alții vor avea de-a face cu dezastrul de pierderea celor dragi, căsătoriile și relațiile se va prăbuși sub presiunea străzii”. Forțată de carantină este deosebit de grele, și periculos pentru cei care suferă de tulburări psihice, boli cronice sau care trăiesc într-o relație abuzivă, dar poate avea efecte psihologice chiar și pe cei care consideră stabil emotional.

În sprijinul acestei idei, un studiu, publicat în revista the Lancet Psychiatry, prevede că, la sfârșitul de urgență pot exista mai multe episoade de daune psihologice a oamenilor. Cu criza care ar putea duce la probleme psihice reale, nu numai pentru cei care sunt deja bolnavi înainte de izbucnirea pandemiei, dar, de asemenea, “sănătos” oamenii ar putea rula în această problemă.

Efectele Adverse ale pandemiei

Efectele Adverse ale pandemieiEfectele adverse ale pandemiei pe oameni cu boli psihice și asupra sănătății mintale a populației poate fi agravată de frica, izolarea și distanțarea fizică. Riscul de suicid pot fi legate de stigma față de pacienți Covid19 și familiile lor. Printre infectat, nu va fi, de asemenea, persoanele cu antecedente psihiatrice condiții care pot prezenta o agravare a simptomelor. Dar într-o situație caracterizată prin puternice preocupări pentru sănătatea lor, și prin măsuri stricte de izolare, anxietate, depresie și tulburare de stres post traumatic ar putea afecta persoanele care anterior nu au arătat nici un semn de dezechilibru mental.

Apoi, există oameni care, chiar înainte de virusul a arătat tendințe sinucigașe. Acestea ar putea renunța să ceară ajutor, temându-se de o supraaglomerare a serviciilor de suport sau că orice conversație cu un operator poate expune la infecții. Sunt, apoi, la riscul de cei care au pierdut locul de muncă sau sunt supuse unor preocupări de natură financiară, sau pentru perspectivele lor de viitor ca studenții care au întrerupt parcursul lor educațional. Nu numai că: forțat de carantină poate crește numărul de incidente de violență domestică și abuzul de alcool și agrava starea de izolare socială deja experimentat de către anumite persoane, în special pentru cei care vor trebui să se confrunte cu durerea legată de boala. Factorii de risc sunt, apoi, disponibilitatea de arme în casele lor sau “rapoarte iresponsabil din partea mass-media”, pe de altă sinucideri și epidemii.

Soluțiile propuse de către echipa de experți a merge dincolo de măsurile obișnuite de prevenire a bolilor mentale. Nevoie, se explica, “un răspuns la interdisciplinară și cuprinzătoare”. În funcție de aspectele evidențiate sunt recomandate: punerea în aplicare a de lucru inteligent și suport psihologic de la distanta, o consolidare a rețelei de servicii sociale și a celor anti-violență, sprijin economic, și mâncare, și continuarea lecții la școală prin utilizarea digital restricții privind vânzarea de arme, și așa mai departe.

Este necesar să se dezvolte și să ofere de urgență și în timp util de instrumente și servicii specifice pentru a sprijini aceste persoane.

Cum pentru a preveni

Cum pentru a preveniCa rezultat al studiilor realizate în situații similare (de exemplu, epidemia SARS din 2003), câteva metode s-au dovedit utile pentru a ajuta la prevenirea acestor probleme:

Stabilirea naționale și regionale echipe multi-disciplinare, care includ psihiatri, asistente medicale de psihiatrie, psihologi clinicieni și alte categorii de profesioniști de sănătate mintală .

Comunica în mod clar, cu date actualizate și exacte cu privire la epidemie, să conțină sentiment de nesiguranță și de teamă; informațiile se referă în special la planul de tratament, raportul de monitorizare privind progresele înregistrate de starea de sănătate, și ar trebui să fie alocate pentru pacienți și familiile lor
Încuraja canale de comunicare “în siguranță” între pacient și familie, de exemplu, chat, prin intermediul smartphone-ul, și pentru a reduce izolarea.

Face screening-ul periodic pentru semne de depresie, anxietate, tendințe suicidarie la persoane suspectate de infecție sau cu infecții evidente și pe cadrele medicale care lucrează în spitale și infecțioase departamente. Dacă detecta probleme de sănătate mintală, oferă un timp de intervenție de tip psihoterapeutic (“stres-adaptare” modelul este una dintre cele mai frecvent utilizate), sau psihiatrice, cu ajutor farmacologic, dar “de bază”.

Teama, incertitudinea, și stigmatizarea sunt comune în situații de dezastru biologic, epidemii și pandemii cauzate de virusuri, și pot împiedica intervenții-medic medici, inclusiv cele legate de sănătatea mintală. Pornind de la experiența de la ultima epidemie și de impactul psihosocial, este esențial de a dezvolta și implementa instrumente de evaluare, asistență, tratament și servicii dedicate protejării oamenilor și a sănătății lor mentale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here