Ingredientele necesare:

  • varza 10-12 buc
  • o bucata hrean
  • sare gronjoasa
  • bete de marar uscat
  • boabe de porumb de la un stiulete
  • o gutuie
  • 6 catei de usturoi
  • apa

Cum se prepara Varza murata:

  1. Curata varza de frunzele care sunt vestejite, dupa care indeparteaza cotorul cu un cutit.
  2. Spala verzele si pune-le in butoi intregi sau taiate pe jumatate, impreuna cu betele de marar, boabele de porumb, hreanul, gutuia taiata in sferturi si cateii de usturoi curatati.
  3. Pentru saramura, adauga 50 grame sare gronjoasa la un litru de apa calda(pentru a se topi sarea).
  4. Toarna saramura, deasupra verzelor iar deasupra pune doua betisoare pentru ca varza sa nu se ridice la suprafata.
  5. Pune capacul si baga in camara.
  6. Timp de doua saptamani verifica varza murata  in fiecare zi pentru a mai adauga saramura si pentru a o vantura(foloseste o teava pvc).

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Varza murata, 3.2 din 5 | 5 voturi