Ingredientele necesare:

  • 1.5 kg gogonele
  • 3 kg castraveti
  • 4-5 morcovi taiate rondele
  • 1.5 kg. ceapa mai marunta
  • 1 legatura mare frunze leustean
  •  marar uscat
  • 1 legatura mare frunze de telina
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 buc. hrean taiate in fasii
  • 1 pachet piper boabe
  • 1 varza alba taiata in felii
  • 2 varze rosii mici
  • 2 gutui taiate felii
  • 2-3 crengi cimbru
  • sare grunjoasa

Cum se prepara Muraturi asortate:

  1. Desfa conopida in buchetele iar varza tai-o felii groase.
  2. Pe fundul borcanului pune marar, 2-3 crengute de cimbru apoi aseaza varza rosie si alba, morcovii taiati rondele, cateii de usturoi si ceapa, gutuile si hreanul.
  3. Incepe cu urmatorul strat de gogonele si castraveti dupa care pune conopida (legumele le asezi in ordinea in care doresti).
  4. Dupa ce ai umplut borcanul, pune deasupra boabe de piper apoi acopera cu frunze de leustean si telina.
  5. Saramura pe care o torni deasupra o faci din apa cu sare adica la 1 litru de apa pune o lingura de sare grunjoasa.
  6. Dupa ce ai terminat cu saramura, toarn-o peste muraturi cat sa le acopere.
  7. Acopera borcanul cu un capac si pune-l in camara la loc racoros, alaturi de alte muraturi asortate 🙂

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Muraturi asortate, 3.5 din 5 | 4 voturi