Ingredientele necesare:

  • 10 kg gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade
  • 1 plic boabe mustar
  • 1 plic  boabe piper
  • frunze de telina
  • foi dafin
  • 2 bucati hrean
  • 400 g sare dar nu iodata

Cum se prepara Gogosari in otet:

  1. Spala gogosarii, curata-i si taie-i felii.
  2. Pune-i intr-un vas mai mare si adauga zahar, otet si sare.
  3. Acopera vasul cu un prosop si lasa-i la macerat 2 zile la loc racoros.
  4. Dupa 2 zile pregateste borcane de 800 g si pune in fiecare borcan, 10 boabe de mustar, 10 boabe piper, o frunza de telina, o foaie de dafin, o feliuta de hrean apoi aseaza gogosarii si toarna zeama care s-a lasat din ei cat timp au stat la macerat.
  5. Acopera borcanele cu gogosari in otet cu o bucata de celofan, pune capac si aseaza-le in camara.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Gogosari in otet, 4.5 din 5 | 2 voturi