Ingredientele necesare:

  • 1 kg muschi de porc
  • o bucata de slanina 200-300 g
  • 4-5 catei de usturoi
  • un morcov
  • o legatura patrunjel
  • un pastarnac
  • o telina
  • 2 ceape
  • o lingura smantana
  • un pahar vin alb
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara Muschi de porc inabusit:

  1. Impaneaza muschiul cu slanina si amesteca cu o ceapa si usturoi pisat.
  2. Aseaza muschiul in tava peste un strat de legume taiate felii(ceapa, morcov, telina, patrunjel, pastarnac).
  3. In timp ce muschiul se inabuse, stropeste-l cu apa sau zeama de carne si sareaza-l.
  4. Dupa ce se s-a  inabusit, scoate friptura din muschi de porc din cuptor si aduna grasimea, trece zarzavatul si sosul prin sita si serveste-l odata cu friptura. Cine doreste poate adauga o lingura smantana in sos si/sau vin alb.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...